AMBASADORUL RUS şi INTERVIUL CU CNN

In jos

AMBASADORUL RUS şi INTERVIUL CU CNN

Mesaj  MIHAI BELTECHI la data de Joi Aug 23, 2018 1:52 pm

10.3.1. Interviul la CNN si reacţia ambasadorului RUSIEI

CNN : Bună seara şi vă mulţumesc în numele CNN şi telespectatorilor noştri pentru oportunitatea acestui interviu.

R : Cu plăcere şi vă mulţumesc la rândul meu în numele meu personal şi al românilor pentru că ne oferiţi posibilitatea să facem cunoscute opiniei publice şi nu în ultimul rând românilor din diaspora problemele cu care se confruntă ţara , marile provocări ale perioadei şi viziunea noastră despre drumul de urmat. De altfel în perioada imediat următoare vom lansa prpoprii noştri sateliţi de telecomunicaţii şi vom inaugura trei sau patru noi posturi de televiziune care vor emite în limba română dar vor avea şi emisiuni în principalele limbi de circulaţie internaţională.

CNN : Wow , asta da ştire , cred că suntem primii care o vom da publicităţii.

R :

CNN :

R :

CNN :

R :

CNN :

R :

R :

CNN :

R :

CNN :

R :

CNN :

R :

R :

CNN :

R :

CNN : cum comentaţi declaraţia generalului rus Ivanov potrivit căreia dacă se va vrea în şase ore unităţile de desant ale marinei ruse vor defila prin centrul oraşului -port Constanţa iar în maximum douăsprezece ore unităţi de blindate şi de arme întrunite vor defila prin Piaţa Victoriei din Bucureşti , capitala României ?

R : Bunicul meu avea o vorbă : Vise taică , vise....Ruşii pot încerca dar , o spun cu toată seriozitatea , ar fi riscant să o facă deoarece tancurile ruseşti ar fi transformate în torţe încă din momentul trecerii frontierei de stat a României , navele de desant şi avioanele de transport ruseşti ar fi distruse toate iar bravii şi militari din unităţile de desant ar defila prin Constanţa sau prin capitală dar între baionete româneşti ....

CNN : Felicitări distinse domn , e o glumă extraordinară , telespectatorii noştri o vor aprecia ca atare.

R : Nu e o glumă , e o posibilitate realistă , obiectivă , dacă va fi cazul şi sper să nu se ajungă acolo va deveni realitate.

CNN : Este o chestiune absolut utopică .Cu tot respectul , de la Napoleon încoace nici un militar străin nu a pus piciorul în Piaţa Roşie decît ca urmare a unor invitaţii adresate diferitelor state de a trimite unităţi la parada anuală de la Moscova organizată de Ziua Victoriei .Steag

Țara

Trupe active

Rezerve

Paramilitari

Total

Total per 1000

Activi per 1000Romania[154]

73.350

45.000

79.900

198.250

8,9

3.3

Rusia

Russian Federation[155][156][n]

766.000

2.035.000

449.000

3.250.000

22,7

5.3R : Uneori , zic unii , istoria are obiceiul să se repete

CNN : Văd că zâmbiţi , deci , e glumă , reuşită , foarte reuşită dar glumă totuşi

R : Vă spun cu toată serioyitatea , nu e o glumă .Am deplina proprietate a termenilor şi responsabilitatea a ceea ce spun .

CNN : Bine , dar e hazardant ceea ce spuneţi .Nici NATO nu e atît de tranşant când e vorba de o ipotetică izbucnire a unui conflict militar cu federaţia rusă .Să nu uităm faptul că Rusia dispune de o armată de 766000 militari , că poate mobiliza rapid 20530000 de reyervişti şi circa 450000 combatanţi din formaţiunile paramilitare.În plus , Rusia dispune de 6000 tancuri , numeroase avioane , nave de război şi peste 2000 de focoase nucleare.Ce aţi putea să îi opuneţi ? Sau poate contaţi pe un sprijin masiv din partea NATO ?

R : Avem evaluările noastre în legătură cu potenţialul militar al Rusiei şi apropo de un ipotetic sprijin masiv din partea NATO , avem experienţa nefericită a unor alianţe militare cu mari puteri ale lumii şi cu încălcarea de către acei aliaţi obligaţiilor ce le reveneau . Românii au fost mereu carne de tun pentru alţii , e timpul să ne reamintim că România a fost puternică şi respectată atunci când a fost condusă şi a acţionat sub imperativul devizei PRIN NOI ÎNSINE !

CNN :OK , la nivel declarativ e frumos ceea ce spuneţi dar credeţi că în eventualitatea unei agresiuni ruseşti de amploare cei 73350 de militari de care dispune armata română , a armată slab echipată vor putea ţine piept unei invazii ruseşti fără sprijin NATO în condiţiile în care armata română nu poate nici măcar să asigure patrule aeriene în caz de intruziune a unor avioane militare ruseşti decît apelând la aviaţia unor ţări membre NATO ?

R :

CNN :Cum comentaţi declaraţia lui Anatoli Petrenko, ministrul adjunct al apărării din Ucraina privind integrarea europeană la Conferinţa Internaţională privind NATO:" Rusia a strâns în Crimeea ocupată temporar peste 32,000 de militari, 174 de sisteme de artilerie, 113 de avioane, nave de război şi submarine, ca Ei bine, ca s-400 apărare aeriană şi sisteme tactice de rachete tactice iskander. Rusia a desfășurat, de asemenea, opt nave de război și submarine echipate cu rachete kalibr, și au creat sisteme de rachete anti-navă de coastă și bal." ?

CNN :

R :

CNN :

R :

CNN :

R :

CNN :

R :

CNN :

R :

CNN :

R :

CNN :

R :

CNN : Impresia mea este că prin acest gen de declaraţii veţi irita Rusia ....

R : Cred că e timpul să începem să mai irităm şi noi Rusia care ne-a iritat mereu începînd din 1711 când Dimitrie Cantemir domnul Moldovei a luat decizia neinspirată a unei alianţe cu Rusia.

1787-88

1916

1917

1940- 10.3.2. Interviul la CNN si reacţia ambasadorului RUSIEI
avatar
MIHAI BELTECHI

Mesaje : 495
Data de înscriere : 18/10/2008
Varsta : 67
Localizare : Dacia Aeterna

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum